Levensverhaal en bedrijfsverhaal

Voor particulieren: levensverhaal laten opschrijven

Wat is jouw verhaal?

Wat is er mooier en krachtiger dan een levensverhaal, dat opgeschreven is en keer op keer gelezen kan worden? Zo blijft iemands geschiedenis bestaan, het verhaal mag blijven en doorverteld worden. Het is een waardevol cadeau aan jezelf of aan iemand die je graag iets heel bijzonders geeft!

Een levensverhaal/biografie kan opgetekend worden om uiteenlopende redenen:

  • als markering bij een jubileum/inspirerende gebeurtenis.
  • als je tegenslag overwonnen hebt, of een heel inspirerend verhaal hebt dat anderen motiveert.
  • om je eigen leven vast te leggen voor je naasten.
  • om het verhaal van meerdere generaties te vertellen.
  • postuum ter nagedachtenis – een herinneringsboek met interviews en anekdotes. Dit is een prachtig geschenk voor nabestaanden en familie.
  • om iets te verwerken door het op te laten schrijven.
  • om verhalen vast te leggen die anders verloren zouden gaan.

Hoe ga ik te werk?

Allereerst spreken we samen door wat je zoekt en wat je graag zou willen. Een biografie/levensverhaal schrijven is iets dat we samen doen. Jij vertelt, ik schrijf en vraag. Het is daarbij van belang dat je je prettig en op je gemak voelt bij mij.

Aan de hand van het gesprek maak ik een voorstel (tijdspad, omvang) en een offerte. Ik interview je minimaal 4 uur (voor een dunner boekje van 5.000 – 6.000 woorden, de kleine versie) tot 8 uur (boek van ongeveer 18.000-20.000 woorden), verdeeld over meerdere sessies als dat mogelijk is. Voor boeken van grotere omvang maken we een aparte afspraak.

Zijn er meerdere personen om te interviewen – bijvoorbeeld voor een nagedachtenisboek of een boek over meerdere generaties – dan maak ik een voorstel voor het aantal uren dat nodig zal zijn voor de verschillende gesprekken.

You are the story.

Naar aanleiding van de gesprekken, ga ik aan de slag met het verhaal. We spreken van tevoren af hoeveel woorden je ongeveer zou willen hebben. Lever je zelf (goede kwaliteit) foto’s aan, dan kan ik die verwerken in het verhaal. Mocht je dat willen, dan kan ik ook een fotograaf meenemen om een mooi portret te laten maken. Alles kan in overleg.

Je ontvangt een eerste versie van het verhaal en die bespreken we. Wellicht wil je nog wat gewijzigd zien, of aanvullingen erin hebben. Dat kan allemaal. Als het verhaal goed staat, gaat het boek door een redactieronde en volgt de opmaak. Daarna wordt het gedrukt. Je krijgt twee exemplaren van het boek – uiteraard kun je tegen meerprijs meerdere exemplaren laten drukken.

Afhankelijk van de omvang van het gewenste boek, moet je rekenen op 6 weken tot ruim een halfjaar. Ook dat bespreken we.

Een levensverhaal cadeau doen

Een levensverhaal in boekvorm kun je ook cadeau doen – het is het mooiste geschenk dat je geeft aan iemand die alles al heeft. Ik help je er graag bij!

Prijsindicatie

Het schrijven van een levensverhaal is een intensief en uniek proces. Een levensverhaal begint bij € 1.250,- euro voor de kleine versie. Dit is inclusief de interviews, een verhaal van 6.000 tot 7.000 woorden, zes foto’s, een foto op het omslag (foto’s aangeleverd door de opdrachtgever), redactie, drukkosten voor 2 exemplaren in full-colour. Voor een verhaal met een omvang van ongeveer 20.000 woorden moet je denken aan ongeveer 4.950,- euro. Dit is inclusief de interviews, tien foto’s in het boek, een herschrijfronde, redactie en drukkosten van 2 exemplaren in full-colour.

Jouw levensverhaal is meer dan de moeite van het vertellen, vastleggen en lezen waard.

Voor bedrijven: het levensverhaal van je bedrijf

Een bedrijfsboek

Niet alleen particulieren hebben een levensverhaal – je bedrijf heeft een historie, een groei doorgemaakt, in verschillende fases gezeten. Bij het bereiken van een jubileum of als relatiegeschenk, is een bedrijfsboek bijzonder waardevol en een prachtige manier van storytelling.

Good companies have great stories!

Graag werk ik met je samen om het levensverhaal van je bedrijf te schrijven! Ook hier geldt, net als bij levensverhaal, dat ik een offerte op maat maak, nadat we samen gesproken hebben over je wensen.

Neem gerust contact met mij op, ik kom graag op de koffie om hierover te praten!

%d bloggers liken dit: