Agenda workshops/cursussen

22-24 september 2023.

Het project JIJ weekend in Ulvenhout

Aan de slag met het mooiste project dat er is: jezelf! Het project JIJ is een unieke lifecoachmethode, waarbij je vooral met schrijfopdrachten aan de slag gaat, zodat je weggaat met een schat aan informatie over jezelf, en je wensen en ambities voor de toekomst. Dit weekend staat in het teken van je verleden, heden en vooral je gewenste toekomst helder voor ogen krijgen – op allerlei gebieden in je leven.

We beginnen vrijdag 22 september om 14 uur met kennismaken, en daarna ga je aan de slag met de opdrachten van die middag. Rond 17.30 zijn we klaar. Daarna kun je naar je B&B, hotel of naar huis. De keus is aan jou – overnachtingen zijn niet inbegrepen. In de omgeving zijn voldoende B&B’s, mocht je van ver komen.

Zaterdag en zondag 23 & 24 september beginnen we om 10.30 uur, en ook nu weer gaan we aan de slag met diverse schrijfopdrachten. Je hoeft helemaal geen schrijfambities te hebben voor dit traject, het schrijven heeft puur tot doel jezelf te doorgronden, en te komen tot een ‘lifebook’ – een notebook vol met jouw idealen, wensen en doelen voor de komende jaren. Op zaterdag eindigen we om 17 uur, op zondag om 16.30 uur.

Voor wie? Voor iedereen die zich wel eens afvraagt:

wie ben ik?

wat wil ik van het leven?

ben ik eigenlijk wel gelukkig?

leef ik het leven dat ik wil(de) leiden?

ben ik de fijnste versie van mezelf?

Vaak stel je jezelf dit soort vragen na iets dat de koers van je leven veranderd heeft, zoals een scheiding, of een leeg nest, ontslag, verlies of na een ziekte. Je moet herijken. En soms heeft het meer te maken met de fase van je leven. Misschien zit je in midlife en maak je de balans op. Hoe dan ook, het is in deze wereld, waarin we van alles moeten, waarin we continu bezig zijn met de ander – in het echte leven maar ook online – soms lastig om te bedenken wat jij zelf nog wilt. En dat terwijl je de belangrijkste persoon in je leven bent.

Lees dat nog maar eens een keer: JIJ bent de belangrijkste persoon in je leven.

‘Ja, maar mijn partner/kinderen/ouders/baas…’ Nee, er is geen maar. Wanneer jij uit het oog bent verloren wie JIJ in de kern bent, wat JIJ wil in dit leven, wat JIJ nodig hebt – kun je er ook niet meer voor de ander zijn. Daarom leer je in dit weekend weer helemaal naar jezelf kijken door middel van de opdrachten.

Lokatie: Ulvenhout. Het exacte adres krijg je na inschrijving.

Kosten: Voor dit traject betaal je 399,-

Hiervoor krijg je: lifecoaching en werkboek, tweemaal heerlijke lunch (zaterdag en zondag), koffie/thee/lekkers en een afsluitend drankje op zondag. En natuurlijk vooral: een onbetaalbaar plan voor jezelf!

Inschrijven: Mail naar eatstaywrite@gmail.com onder vermelding van JIJ-weekend. Het weekend gaat door bij een minimum van drie deelnemers.

Je coach:

Als schrijfster heb ik zelf een uniek traject opgezet, dat de basis vormt voor Het Project JIJ. Ik heb een basisopleidings lifecoaching gevolgd bij GORT coaching, en me verder verdiept in allerlei methoden. Hieruit heb ik een eigen visie ontwikkeld, namelijk dat de antwoorden al in jezelf zitten, en dat er manieren zijn om die antwoorden eruit te krijgen. De door mij ontwikkelde schrijfmethode is zo’n manier. Ik geef retraites op Bali, in Valencia en Nederland.

6 weekse SCHRIJFCURSUS: leer hoe je een boek kunt schrijven!

In deze cursus van 6 weken, ga je aan de slag met allerlei aspecten van het schrijven. Ik leer je de fijne kneepjes van het schrijven in deze basiscursus. Spelen met perspectief, je eigen schrijfstem vinden, je stijl ontdekken, personages uitdiepen, en ook korte stukken als een column oefenen. Je gaat breed aan de slag. Dit is de ideale cursus voor iedereen die wel eens een boek zou willen schrijven, beginners en voor hen die al wel eens wat gepubliceerd hebben.

Je doet deze cursus gewoon bij jou thuis. Zes woensdagavonden komen we elkaar tegen in teams/zoom, en gaan we aan de slag. Dit scheelt je veel reistijd – tijd die je beter kunt gebruiken om te schrijven. We starten om 20 uur en gaan door tot 22 uur.

Data: 27 sept, 4 okt, 11 okt, 18 okt, 1 nov, 8 nov, steeds van 20 -22 uur

Kosten: 329,-

Inschrijven: mail naar eatstaywrite@gmail.com onder vermelding van CURSUS 6W

JAARTRAJECT: SCHRIJF JE BOEK

Een jaar lang aan je boek schrijven, met mijn begeleiding. Je kunt per maand 5000 woorden insturen, waar je feedback op krijgt. We hebben een intake gesprek, een tussengesprek na 4 maanden en een na 8 maanden, en een eindgesprek. De tussengesprekken kunnen ook telefonisch plaatsvonden, als je dat wilt. Intake en eindgesprek zijn wel fysiek, in Breda. Je kunt gedurende het jaar met al je vragen bij me terecht. Dit traject is voor hen met serieuze plannen voor een eigen boek, en geeft je voldoende tijd om daar ook aan te werken. Aanvang in overleg.

Kosten: 3250,- euro, eventueel in vier termijnen te betalen.

Je schrijfcoach: ik heb al meer dan 48 boeken geschreven, waarvan sommigen wereldwijd zijn uitgebracht. Ik begeleid andere aspirantschrijvers. Doorgaans lukt het hen om daarna een uitgever te vinden, zo komen er dit jaar drie boeken uit van deelnemers die ik op deze wijze begeleid heb. Ik heb cursussen gegeven aan de schrijversvakschool, workshops aan hogescholen en coach anderen om tot een boek te komen.

Interesse? Mail naar eatstaywrite@gmail.com onder vermelding van JAARTRAJECT.

%d bloggers liken dit: