Schrijfcoaching

Wil je graag geholpen worden bij het schrijven van je verhaal of je boek? Dan kan ik je helpen als schrijfcoach. Ik help je bij het vaststellen van het doel van je boek, welke doelgroep je voor ogen hebt, hoe je eventueel research kunt doen, het vinden van jouw schrijfstem, ik help je bij het nadenken over hoe jouw verhaal de wereld in kunt krijgen. Of je nu alleen nog maar een idee voor een verhaal hebt en niet weet waar je moet beginnen, of je al een eerste versie hebt – als schrijfcoach kan ik je verder op pad helpen.

Er zijn verschillende vormen van coaching die ik kan aanbieden. Manuscriptbegeleiding, schrijfcoaching, schrijfretraites en schrijfles.

Reviews

‘Marlies coacht zorgvuldig en geeft op een duidelijke, inspirerende manier feedback. Ik beveel haar van harte aan!’ – Elsbeth de J. over schrijfcoaching (2020)

Marlies heeft mij enorm geholpen in het schrijven van mijn eerste boek. Met veel geduld en aandacht heeft ze me begeleidt in het schrijfproces en heeft me het vertrouwen gegeven om snel stappen te kunnen maken. Qua schrijftechnieken en schrijfstijl heb ik veel van haar mogen leren, maar ze kon me ook goed helpen met het vormgeven van de inhoud en de algehele structuur en flow. Haar feedback was altijd opbouwend, eerlijk en liefdevol. Ze stond elke keer paraat als ik ergens tegen aan liep en gaf me gedurende het proces veel extra tijd en aandacht. Het is duidelijk dat Marlies dit werk vanuit haar hart en vol passie doet!” – Nathalie M. over schrijfcoaching (2020/2021)

Manuscriptbegeleiding

Ik lees je hele manuscript wanneer je het klaar hebt. Daarna ontvang je een uitgebreid verslag met de bevindingen over je manuscript. Ik vertel daarin of alles klopt, of je verhaallijnen consequent en consistent zijn, ik geef je advies over dingen die anders kunnen en zal je erop wijzen als het taaltechnisch zodanig niet klopt, dat je er beter ook nog een tekstredacteur op kunt zetten. Ik kijk naar je verhaallengte, naar je tone-of-voice, ik wijs je op plekken in het verhaal waar de lezer mogelijk kan afhaken, ik lees mee of er vaart in zit. Kortom, met manuscriptbegeleiding tillen we je boek naar een hoger niveau.

Prijs: afhankelijk van de omvang van je manuscript. Ik maak graag vrijblijvend een passende offerte voor je!

Schrijfcoaching

Er zijn verschillende vormen van schrijfcoaching die ik je kan bieden:

  • ik kan meelezen met je hele verhaal en je in ieder nieuw hoofdstuk begeleiden. Ik let daarbij ook op taaltechnische zaken. Ik geef je suggesties hoe je dingen anders kunt aanpakken, hoe je verhaallijnen kunt opbouwen.
  • je hebt alleen nog maar een idee voor een boek en wil eens sparren over opties om het op te schrijven. Ik ben graag je sparringspartner.
  • ik lees een eerste paar hoofdstukken waarop ik je intensief begeleid en de rest doe je daarna zelf.

Schrijfcoaching kan zowel op afstand, als met een face-to-face contact, afhankelijk van wat je kiest.

Prijs: schrijfcoaching is maatwerk. Afhankelijk van de gewenste intensiviteit van de schrijfcoaching, maak ik graag een passende en vrijblijvende offerte voor je. Ik hanteer een uurtarief van 68,- euro per uur.

Schrijfretraites en schrijfles

  • je volgt een schrijfretraite bij mij op Bali, in Zeeland, Brabant, Frankrijk of op andere plekken. Deze retraites onder de naam Eat Stay Write staan garant voor een unieke en intensieve (mid)week, waarbij je vakantie met schrijven combineert en ik er, binnen de kleine groep, de hele week voor je ben om je te helpen. Voor meer informatie hierover, volg je deze link.
  • schrijfles: individuele schrijflessen, waarbij ik samen met jou kijk naar wat jij nodig hebt. In principe is dit een eenmalige les, afhankelijk van wat je zoekt. Schrijflessen vinden plaats op een samen overeengekomen dag en tijdstip.
  • schrijfworkshop: zo nu en dan organiseer ik schrijfworkshops kinderverhalen schrijven en algemene workshops schrijven. De schrijfworkshops vinden plaats op vastgestelde data. Ze kunnen ook binnen een bedrijf georganiseerd worden als teamactiviteit, waarbij in groepen aan een verhaal moet worden gewerkt.
  • De data voor deze workshops, vindt je op deze site.
  • Je kunt ook meegaan op de retraite Het Project JIJ/Own your story, waarbij je door middel van persoonlijke en krachtige schrijfoefeningen het boek van je leven gaat schrijven – wie was je, wie ben je en wie wil je zijn. Een prachtig traject lifecoaching door middel van schrijven. Kijk op Eat Stay Write voor de details.

Kosten/mogelijkheden

Er zijn allerlei mogelijkheden om je te helpen met je manuscript en/of het leren schrijven. Zo kunnen we een intensief begeleidingstraject afspreken, of eenmalig feedback op je verhaal/boek. Ook voor de workshops zijn verschillende prijzen, afhankelijk van de duur van de workshop. Voor de verschillende retraites verwijs ik je graag door naar www.eatstaywrite.com

Voor overige prijzen en informatie, kun je ten alle tijden vrijblijvend contact opnemen.

‘Marlies is een enthousiasmerende docent en coach. Haar lessen zijn helder opgebouwd, met goede oefeningen waardoor je op een praktische manier de bouwstenen van het schrijversvak leert kennen. Haar positieve instelling werkt aanstekelijk en stimuleert bij het schrijven van je eerste teksten. De feedback die Marlies geeft, is naast opbouwend ook voldoende kritisch om verder te komen in je schrijverschap.’ K.K. – deelnemer schrijfcursus 


%d bloggers liken dit: