Lifecoaching: own your story

‘Your story is what you have, what you will always have. It is something to own.’ – Michelle Obama (Becoming)

‘Als we kunnen leren om onze verhalen van onze worsteling onder ogen te zien, kunnen we ons eigen moedige einde schrijven. We voorkomen dat we als een personage gevangenzitten in verhalen die anderen vertellen.’ – Brene Brown, Rising Strong

Het Project JIJ – het verhaal van je leven

Het mooiste project waar je ooit aan kunt werken, ben JIJ.

Het is een project waar je levenslang mee bezig kunt zijn en het is uitdagend, leuk, bevrijdend, belonend, soms ronduit lastig – en iets waar je altijd prioriteit aan zou moeten geven. 

En dat is wat we vaak vergeten. We zetten onszelf vaak ergens achteraan de rij ‘dingen die we moeten doen’. Pas wanneer we een levensveranderende ervaring meemaken – denk aan de dood van een geliefde of ouder, een scheiding, een faillissement, je baan kwijt, je kinderen allemaal uit huis – beseffen we ons: wie ben ik eigenlijk? Ben ik wie ik wil zijn? Doe ik wat ik graag wil doen, ben ik geworden wie ik wilde zijn, leef ik het leven zoals ik dat graag wil? Ben ik mezelf niet ergens kwijtgeraakt? Wie ben ik als ik niet iemands ouder/partner/minnaar/werknemer/werkgever/kind meer ben? Als alles afgepeld wordt? Wie ben ik?

Je staat eigenlijk op een kruispunt en weet niet zo goed welke kant je uit wilt.

Het Project JIJ : het verhaal van je leven

Meedoen aan Het Project JIJ is aan de slag gaan met je eigen verhaal – je verleden en je gewenste toekomst. Het is een vorm van lifecoaching en persoonlijke ontwikkeling. Wanneer je eigenaarschap voor je eigen verhaal neemt, – ik noem dat #ownyourstory – zie je soms letterlijk en figuurlijk heel helder wat jouw verhaal is en waar je heen wilt in het leven. Schrijven kan erg helend zijn. Het kan je perspectieven geven die je anders over het hoofd zou hebben gezien.

Jouw verhaal is uniek en niemand anders kan het beter opschrijven dan jij zelf! En soms heb je daar wat hulp bij nodig. Die hulp bied ik je in het traject Het Project JIJ.

Het Project JIJ kent verschillende varianten:

  • online traject OWN YOUR STORY – dit traject doorloop je in vier weken aan de hand van allerlei opdrachten. Je doet het traject in je eigen tempo, en je hoeft wat je schrijft niet te delen. Je mag wel ten alle tijden met me sparren over wat je tegenkomt en hoe je de opdrachten kunt benaderen. Klik hier voor het online traject.
  • een retraite op een prachtige locatie, waarbij je intensief aan de slag gaat met dit traject, gedurende een week. In april/mei 2022 volgt, indien de reisomstandigheden het toelaten, een retraite op Bali. Informatie hierover vind je op www.eatstaywrite.com
  • een hybride traject (deels online, deels life) waarbij we je een dagdeel met mij aan de slag gaat met dit traject. Je gaat naar huis met het verhaal van je leven, waar je altijd aan kunt blijven werken en waar je heel lang plezier van zult beleven. Hieronder lees je wat we gaan doen.

Be the architect of your own future, not the victim of your past.

Wat ga je doen?

Eerst onderzoeken we je verleden door middel van een aantal intensieve schrijfoefeningen. Dit stuk doe je zelf thuis, omdat je hier ruim de tijd voor mag nemen. Je krijgt hier wel begeleidende oefeningen voor.

Daarna plannen we een live sessie, of, wanneer de omstandigheden iet anders toelaten (omdat je in het buitenland woont, of vanwege restricties ivm Covid19), een ontmoeting via Zoom. Daarna ga je onderzoeken op welk gebied je graag dingen anders zou willen zien. Ik onderscheid daarbij een aantal deelgebieden, die ik je voorleg. Je gaat daarna aan de slag met andere schrijfoefeningen, waarbij we focussen op je toekomst. Zo ontstaat heel helder en duidelijk op papier wat jouw unieke verhaal is en waar je heen wilt in je leven. Het schrift dat je voor die dag meeneemt, wordt jouw persoonlijke, unieke verhaal.

Deze sessies zijn een op een, zodat er alle ruimte is voor jouw verhaal en je je veilig voelt om je verhaal op te schrijven.

Dit is geen schrijfcoaching waarbij ik je help met het (her)schrijven van een manuscript, maar een vorm van lifecoaching door middel van schrijfoefeningen, waarbij ik je help om jouw verhaal helder op papier te krijgen. Het is geen vervanging van reguliere therapie die je mogelijk volgt maar een instrument om helder te krijgen wat je verhaal tot nog toe is, en hoe je de toekomst graag zou zien. Een krachtige manier om aan je gewenste leven te werken!

Mijn verhaal

‘When setting out on a journey, do not seek advice from those who have never left home. – Rumi’ 

Ik had mijn leven goed op de rit. Mijn jeugd was bijzonder geweest en er waren heftige dingen gebeurd, die mij gevormd hadden tot wie ik was. Ik was gelukkig getrouwd, heb drie prachtige kinderen, een passie waarvan ik mijn beroep wist te maken (schrijven) en was, kortom, gelukkig. Dacht ik. Er sluimerde soms wat aan de oppervlakte, een ‘is dit het nu echt?’- gevoel. Pijn uit mijn jeugd kwam soms omhoog en die onderdrukte ik dan gelijk. Ik was immers gelukkig. En dat ik me niet altijd gehoord, gevoeld, gezien voelde, duwde ik ook weg. Ik was vooral bezig voor iedereen in mijn gezin te zorgen.

Toen ik mezelf uit het niets voor een scheiding gesteld zag, stortte ik in. Ik kwam er alleen voor te staan met de kinderen en alle fundament viel weg. Kort voordat mijn partner zijn enorme midlifecrisis kreeg en vertrok, was ook net mijn moeder overleden.Ik zat nog vol in de rouw om haar en het onverwachte verlies van mijn relatie er bovenop was gewoon te groot.

Het moment dat ik instortte, wist ik een ding heel zeker: hier had ik hulp bij nodig. Ik moest mijn hele leven en de toekomst die ik voor ogen had gehad samen met mijn man, herdefiniëren. Ik volgde trajecten die ver buiten mijn comfortzone lagen, familieopstellingen, reguliere therapieën, deed EMDR sessies, coachtrajecten waarbij ik leerde wat sub-personages waren, hoe ik grenzen kon bepalen en alles schreef ik op. Journalling werd een dagelijks iets. Ik verdiepte me in allerlei boeken over de midlifecrisis, over geluk zoeken en zingeving. Ik volgde cursussen en workshops bij Mindvalley en DailyOm, bezocht lezingen en seminars. Ik ging niets uit de weg en overzag het hele verhaal uit mijn verleden en focuste me op hoe ik graag de toekomst zou zien. Door al deze trajecten leerde ik steeds beter wie ik was, wie ik ben en wie ik wil zijn en legde dat voor mezelf helder en duidelijk vast in een masterplan. Storytelling in optima forma.

Ik schreef het boek Het is maar een scheiding – mijn eigen #ownyourstory waarbij ik goed op papier kon zetten wat er allemaal gebeurd was. Dat deed ik omdat ik ontdekte hoe belangrijk het was om eigenaarschap van het ware verhaal te nemen. Door dat te doen, kon ik beter helen. Ik besloot mezelf te verdiepen in lifecoaching en startte met schrijfretraites op Bali, een droom waarbij al mijn passies prachtig bij elkaar komen. Door het boek dat ik geschreven had, ontdekte ik hoeveel (vooral) vrouwen het hielp om onder woorden te krijgen wat ze zelf meemaakten. Ik realiseerde me dat het niet voor iedereen zo makkelijk was om op papier te krijgen wat ze voelden. Ik ontwikkelde schrijfoefeningen die helpen om helder voor ogen te krijgen wat er gebeurd is en waar je heen wilt.

Al deze kennis ga ik met je delen en inzetten om jou ook te helpen met #ownyourstory. Het gaat over je verhaal erkennen, een plaats geven en vorm geven aan een sterke, doelgerichte toekomst. Empowerment door middel van mooie, intieme schrijfopdrachten, die je enorm aan het denken zullen zetten en dingen in beweging gaan zetten.

Voor wie

Dit traject is voor vrouwen die zich afvragen: wat wil ik nu verder in mijn leven? Je staat op een punt waarbij je het gewoon niet meer zo helder voor ogen hebt. Er is iets veranderd in je leven, bijvoorbeeld door een scheiding, een leeg nest, of andere omstandigheden en je weet niet goed hoe je daarmee om kunt of wilt gaan. Je gaat naar huis met een uniek en eigen verhaal, een blauwdruk van wie je wilt worden. Dit traject is een groot cadeau aan jezelf en wat je mee naar huis neemt, is iets waar je altijd aan kunt blijven werken. Het houdt dus niet op bij deze ene dag. Ik kies ervoor dat traject alleen aan vrouwen aan te bieden, omdat ik zelf, vanuit mijn eigen ervaring, juist vrouwen wil empoweren door dit traject.

Je hoeft hiervoor geen schrijfervaring te hebben.

Voordat we besluiten of ik je kan helpen, hebben we eerst een keer vrijblijvend telefonisch contact om te kijken of dit traject bij je gaat passen.

Kosten

Je doet dit traject in een keer. Je krijgt 3,5 uur begeleiding, koffie/thee/lekkers. Je gaat naar huis met een schrift vol inzichten en een helder doel voor ogen. Kosten voor deze intensieve een-op-een begeleiding bedragen 289,- euro.

Ben je er klaar voor het verhaal van je leven ? Wil je je eigen toekomstvisie op papier krijgen, en ernaar kunnen gaan leven? Mail me voor een eerste telefonische afspraak. Ik kijk er naar uit je te mogen helpen jouw verhaal te vertellen.

%d bloggers liken dit: