Online cursussen

Kinderboeken of toch eerst breed orienteren? Of werken aan een levensverhaal? Welke online cursus past bij jou?

Wil je een algemene schrijfcursus, waarbij je allerlei genres en technieken gaat oefenen, dan past SCHRIJF bij je. Wil je voor kinderen leren schrijven, dan ben je bij schrijfcursus KINDERVERHALEN aan het goede adres. En wil je door persoonlijke en bijzondere schrijfopdrachten meer over jezelf leren en je gewenste leven letterlijk op papier krijgen, dan is OWN YOUR STORY een prachtig en waardevol cadeau aan jezelf, waar je de rest van je leven wat aan zult hebben. Hieronder lees je meer over de verschillende trajecten.

Je kunt kiezen voor een enkele schrijfcursus of voor beide. Kies je ervoor je voor beide schrijfcursussen tegelijkertijd aan te melden, dan ontvang je korting. Kijk onderaan voor de prijs.

SCHRIJF! – basiscursus

Wat is leuker dan leren schrijven in je eigen tempo, maar wel met de juiste begeleiding? Leren hoe je, datgene dat je in je hoofd hebt zitten, op kunt schrijven? Schrijven is nu eenmaal iets dat je toch in de eerste instantie zelf zult moeten doen – maar je kunt de expertise van een deskundige goed gebruiken om een solide basis te creëren voor je schrijven.

Doe daarom mee aan deze online schrijfcursus, waarbij ik je ga helpen het beste uit jezelf te halen qua schrijven! Dit is een unieke kans om te aan de slag te gaan met je eigen schrijversambities – of je nu voor jezelf, een kleine groep of het grote publiek wilt leren schrijven!

Hoe?

Gedurende acht weken krijg je iedere week een theorieles met de daarbijbehorende opdrachten. Je stuurt daarna je gemaakte werk in en ik beoordeel het en geef je adviezen en tips over wat je anders had kunnen doen. Uiteindelijk, aan het eind van de acht weken, heb je voor jezelf een schrijfplan gemaakt en heb je voldoende basis om verder te gaan met je verhaal of je boek.

Wat komt aan bod: inspiratie voor je verhaal krijgen – personages opbouwen en uitdiepen – perspectief en tijdsbepalingen – columns schrijven – couleur local in je verhaal krijgen – dialogen – genre’s – spanningsopbouw en emoties – show, don’t tell – plotdriven vs. characterdriven verhalen.

De lessen worden je digitaal gestuurd, en de feedback krijg je van mij in persoonlijke mails.

Wanneer?

Je kunt de lessen op ieder moment starten. Ik begeleid iedere deelnemer daarin persoonlijk. Je zit dus niet vast een bepaald startmoment. De opdrachten zullen je, afhankelijk van je eigen inzet, zo’n 2 – 3 uur per keer kosten.

Wie?

Voor iedereen die de basis van schrijven goed onder de knie wil krijgen. Je hoeft geen eerdere schrijfervaring te hebben, het mag wel. Ook wanneer je al wel schrijfervaring hebt, maar op een andere manier weer naar schrijven wilt kijken, is dit een prima cursus.

Kosten en inschrijving

8 lessen inclusief persoonlijke feedback en een te downloaden syllabus (per les krijg je een stuk): 180,- euro. Inschrijven kan door te mailen naar mgslegers@gmail.com onder vermelding van SCHRIJF!

KINDERVERHALEN

Leer schrijven voor kinderen! Ik heb al meer dan 47 boeken geschreven, 18 jaar ervaring en help je graag met het schrijven van verhalen voor jeugdige lezers. We gaan in op wat kinderboeken nu zo specifiek maken, waar je op moet letten, welke technieken je kunt gebruiken, uit welk perspectief je schrijft en nog veel meer. Je leert tevens hoe je een schrijfplan kunt maken voor jezelf.

Wat komt aan bod: inspiratie voor kinderverhalen – genre’s – schrijven voor je doelgroep – perspectief – de juiste emoties kiezen – show, don’t tell – humor & spanning – dialogen in kinderverhalen.

Deze online cursus bestaat uit 5 lessen, waarbij je iedere week een les krijgt. De opdrachten stuur je in en ik geef je persoonlijke feedback. Je hebt totaal wel 8 weken de tijd om je opdrachten in te sturen, zodat je wat lucht houdt wanneer het even een keer niet lukt.

Deze cursus is voor iedereen toegankelijk en je hoeft geen eerdere schrijfervaring te hebben (mag wel).

Kosten en inschrijven

5 lessen inclusief persoonlijke feedback en een te downloaden syllabus (per les krijg je een stuk): 125,- euro. Inschrijven kan door te mailen naar mgslegers@gmail.com onder vermelding van KINDERVERHALEN

Beide schrijfcursussen volgen?

Wanneer je je voor beide schrijfcursussen tegelijk aanmeld, volg je eerst SCHRIJF en daarna de cursus Kinderverhalen. Je betaalt dan 265,- euro in plaats van 315,- euro. Je ontvang in totaal 13 lessen en alle persoonlijke feedback op je ingestuurde werk.

OWN YOUR STORY

Een heel persoonlijk en individueel traject waarbij je door middel van het schrijven van allerlei opdrachten, aan de slag gaat met jezelf en jouw levensverhaal. Dit traject is een bijzonder cadeau aan jezelf. Klik hier voor de details.

Wat anderen vinden:

De lessen van de online cursus Schrijf zijn kort en bondig en de opdrachten zijn erg leuk en leerzaam om te doen. Door de fijne en duidelijke feedback van Marlies heb ik in korte tijd veel bijgeleerd over creatief schrijven. Deze cursus inspireert om weer lekker te gaan schrijven!’ – Carolien R.

*

Ik heb de cursus SCHRIJF ervaren als een traject waarin je als schrijver de kans krijgt om je eigen schrijfstijl te ontdekken en te verfijnen. Marlies Slegers helpt aanzienlijk met duidelijke suggesties ter verbetering van je skills op het gebied van schrijven. Door de variatie aan opdrachten en verschillende manieren van schrijven, is mijn blik op het gebied van schrijven absoluut verbreed. Doordat Marlies Slegers je kennis laat maken met verschillende stijlen en perspectieven waarin je kunt schrijven, merk je vanzelf gedurende de cursus wat bij jouw traject als schrijver verder kan helpen. De instructies zijn duidelijk en de lessen zijn uitermate interessant. Ik raad dit aan iedereen aan die openstaat voor het ontdekken van de schrijver die in jou zit!- – Sophia J., 17 jaar oud

*

Een paar dagen moest ik nadenken of ik SCHRIJF wel of niet zou doen. Vond het een beetje eng, omdat ik niet wist wat er boven mijn hoofd hing. Aangespoord door man en een vriendin toch maar gedaan. Spijt heb ik zeker niet. Vond de opdrachten heel leuk en heb geleerd hoe je op verschillende manieren  naar  een en dezelfde opdracht kunt kijken. Ook de uitleg en voorbeelden zijn prima, echt een ‘houvast!’ Het verraste mijzelf hoeveel ik nog op papier kreeg, na diep nadenken om een begin te maken. Jouw feed back vond ik erg fijn. Jammer dat het voorbij is!’ – Marijke H., 73 jaar

*

SCHRIJF is een cursus waarin veel aspecten van het verhalen schrijven aan bod komen. Ondersteund door boekfragmenten en filmpjes worden de opdrachten helder uitgelegd. Marlies geeft eerlijke en opbouwende kritiek waar je verder mee kunt. Aanrader!’ Loes, 44

*

‘Door open te kunnen zijn over wat me is overkomen, in een veilige setting, heeft OWN YOUR STORY mij een stukje heling gegeven. Het was een super workshop en je bent een prachtmens!’ –  S. N. , #ownyourstory schrijfworkshop

*

‘Marlies is een enthousiasmerende docent en coach. Haar lessen zijn helder opgebouwd, met goede oefeningen waardoor je op een praktische manier de bouwstenen van het schrijversvak leert kennen. Haar positieve instelling werkt aanstekelijk en stimuleert bij het schrijven van je eerste teksten. De feedback die Marlies geeft, is naast opbouwend ook voldoende kritisch om verder te komen in je schrijverschap.’ K.K. – deelnemer schrijfcursus

*

%d bloggers liken dit: