Online traject Own Your Story

Een personal coaching traject door middel van geschreven opdrachten.

Wees de architect van je eigen toekomst, niet het slachtoffer van je verleden

Own your Story is een bijzondere 1 op 1 coaching voor vrouwen die hun leven weer vorm willen geven, die willen begrijpen waarom ze op dit kruispunt van hun leven staan en wat ze daarmee verder kunnen.

Je gaat door middel van persoonlijke schrijfopdrachten aan de slag met:

  • je verleden – hoe heeft dat je gevormd tot wie je nu bent geworden, waarom sta je op een kruispunt in je leven
  • je heden – hoe sta je nu in het leven, waar loop je tegenaan
  • je toekomst – hoe zie jij je ideale toekomst en wat heb je daarvoor nodig

Alle opdrachten bij elkaar vormen jouw unieke verhaal – en alleen jij bepaalt welke kant dat verhaal uitgaat.

Dit traject kun je, voor een gereduceerd tarief, ook online volgen gedurende vier weken.

Wat is Own your Story?

Je staat – al dan niet voorzien – opeens op een kruispunt in je leven. Je ziet je relatie stranden of je wil er zelf uitstappen. Je kinderen vliegen uit. Je bent op een punt beland waarop je moet nadenken over wat je nu verder wil in het leven.

Er zijn allerlei redenen waarom je het soms even niet meer zo helder ziet. Momenten waarop je denkt: wat nu? Is dit dan alles?

Dat is geen probleem – dat is een kans! Een kans om goed naar je eigen leven te kijken en te omschrijven hoe je het anders zou willen.

Ik weet waar ik het over heb. Ik geloof dat de beste coaches degenen zijn die zelf iets hebben meegemaakt en vanuit die situatie methodes en handvatten hebben ontwikkeld om boven de situatie uit te rijzen. Vergelijk het met een kok, die wel aanwijzingen geeft over hoe te koken, maar zelf niet kookt en niet proeft van zijn gerechten. Ik eet liever bij een kok die weet waar hij het over heeft. Een aantal jaren geleden stond ik opeens op zo’n kruispunt. Mijn moeder overleed, mijn man verliet in diezelfde periode ons gezin en mijn oudste ging op kamers. De basis van mijn hele leven wankelde en ik stortte in. Ik pakte echter wel alles aan om te leren van deze situatie. Therapieën, boeken, trajecten persoonlijke ontwikkeling, cursussen, workshops, lezingen – en ik schreef een boek. Ik was al schrijfster, maar het enige dat ik nu nog kon, was schrijven over mijn proces om ‘van wij naar ik’ te komen.

Masterplan

Het was een enorme kans om – ondanks dat ik deze situatie nooit gewenst had – goed over de verschillende gebieden in mijn leven na te denken en daarover te schrijven en te bedenken dat dit het moment was om te omschrijven hoe ik mijn ideale leven zie. Ik ging aan de slag met:

  • waar kwam ik vandaan, wat waren bepalende gebeurtenissen in mijn leven, op welk moment had ik afslagen in mijn leven genomen die me tot hier hadden gebracht
  • wat waren mijn verschillende rollen in het leven, wat waren mijn ideeën over leven, carrière, geld verdienen, ouderschap, mijn creatieve leven, toekomst, vriendschappen en liefdesrelaties
  • hoe zou ik mijn ideale leven willen omschrijven op al die gebieden en welke competenties zijn nodig om daar te komen?

Kortom, een soort masterplan van mijn leven. Het is ontzettend verhelderend om al deze dingen op papier te krijgen. Het vormt mijn verhaal, en dat is nodig om, wanneer je op een kruispunt staat, te besluiten welke richting je opgaat. Eigenaarschap nemen van je eigen verhaal – niet vanuit een slachtofferrol, maar vanuit de wetenschap dat je zelf je leven kunt bepalen.

Own your story – het ultieme verhaal

Schrijven is een krachtige vorm van (life)coaching waarbij je aan de slag gaat met je eigen verhaal – je verleden en je gewenste toekomst. Wanneer je eigenaarschap voor je eigen verhaal neemt, – ik noem dat #ownyourstory – zie je soms letterlijk en figuurlijk heel helder wat jouw verhaal is en waar je heen wilt in het leven. Schrijven kan erg helend zijn. Het kan je perspectieven geven die je anders over het hoofd zou hebben gezien.

Jouw verhaal is uniek en niemand anders kan het beter opschrijven dan jij zelf! In dit online traject krijg je drie weken lang iedere week een aantal schrijfopdrachten, die je gaan helpen je eigen verhaal en masterplan vorm te geven. In de vierde week is er een FaceTime sessie waarbij je kunt sparren over de opdrachten die je hebt gedaan.

Voor wie

Dit traject is voor iedere vrouw die zich afvraagt: wat wil ik nu verder in mijn leven? Je hoeft geen schrijfervaring te hebben, want de opdrachten hoef je aan niemand te laten lezen. Dit traject is geen vervanging van reguliere therapie, maar een traject waarbij je zelf aan de slag gaat met je eigen masterplan en verhaal.

Kosten

Dit online traject kost 229,- euro. Hiervoor krijg je vier weken lang opdrachten en een Facetime/telefoonsessie aan het eind.

Interesse? Mail naar mgslegers@gmail.com ovv OWN YOUR STORY Online

%d bloggers liken dit: