Schrijfworkshops, retraites en lifecoach workshops

Nu te boeken

  • zaterdag 29 oktober 2022: Workshop Kinderboek schrijven
  • zaterdag 19 & 26 november 2022: tweedaagse workshop Het Project JIJ
  • zaterdag 10 december 2022: Workshop SCHRIJF – de basis van schrijven

Wil je je opgeven voor een van de schrijfworkshops? Mail dan naar eatstaywrite@gmail.com o.v.v. de naam en datum van de betreffende workshop.

NU TE BOEKEN
29 oktober 2022: Kinderboeken

Een kinderboek schrijven – dat is toch kinderlijk eenvoudig? Iedere BN’er lijkt het te kunnen. Een kinderboek schrijven is echter hard werken. Zoals de beroemde schrijver Maurice Sendak (Where the wild things are) zei: ‘I don’t write for children. I write. And somebody says, that’s for children.’ Want schrijven voor kinderen vraagt dezelfde vaardigheden als schrijven voor volwassenen.

In deze boeiende en leuke workshop, ga ik je meenemen in de wereld van het schrijven voor kinderen. We gaan aan de slag met perspectief, genre, personage, weten wie je doelgroep is en nog veel meer.

Je hoeft geen schrijfervaring te hebben – ik garandeer je dat je binnen vijftien minuten al een heel verrassend stuk hebt geschreven! We gaan in deze leuke schrijfworkshop in op allerlei aspecten van het schrijven van verhalen en boeken.

Ik ontvang je met koffie/thee/taart en dan gaan we aan de slag. Je hoeft alleen maar je (opgeladen) laptop mee te nemen of een schrift om in te schrijven. Je gaat een middag lang intensief aan de slag, en daarna geïnspireerd en met nieuwe vaardigheden en inzichten naar huis.

Kosten: 89,- euro pp
12.30 – 17.00 uur in Ulvenhout (adres krijg je na reservering van je plek).
Maximaal 6 deelnemers, minimaal 4.

Wat andere deelnemers zeggen:

De schrijf-tweedaagse die ik bij Marlies gevolgd heb was heel inspirerend. Ik ontdekte vaardigheden waarvan ik niet wist dat ik ze in mij had. Ik raad iedereen die iets met creatief schrijven wil gaan doen aan naar Marlies te gaan. Leerzaam, leuk, gezellig en heel professioneel georganiseerd‘ – Anja R., deelnemer aan SCHRIJF oktober 2020

OOK TE BOEKEN: HET PROJECT JIJ – schrijven over je verleden, heden en toekomst – 19 & 26 november 2022

HET PROJECT JIJ is een heel bijzonder schrijftraject. Deze dag is speciaal voor vrouwen die op een kruispunt in hun leven staan, bijvoorbeeld na een scheiding. We gaan aan de slag met het verhaal van je verleden, je heden en je gedroomde toekomst. Deze dag is een absoluut cadeau aan jezelf.

Wat ga je doen?

Je gaat aan de hand van allerlei leuke en bijzonder schrijfopdrachten schrijven over je verleden, waar je nu staat in het leven en daarna aan je gewenste toekomst. Door deze drie stadia te doorlopen, neem je als het ware eigenaarschap van je eigen verhaal. Dat maakt je weer sterker en het helpt je zien welke richting je zou willen nemen in je leven. Brene Brown, auteur van Sterker dan Ooit , schrijft: “als we kunnen leren om onze weg door die ervaringen heen te voelen en onze verhalen en worsteling onder ogen zien, kunnen we ons eigen moedige einde schrijven. Door onze verhalen onder ogen te zien, voorkomen we dat we als een personage gevangenzitten in verhalen die anderen vertellen”.

OWN YOUR STORY gaat over empowerment en verwerking. Je gaat naar huis met jouw unieke verhaal, een schrift vol mooie inzichten en plannen. Je kunt daar ook na dit traject nog heel lang aan blijven werken, want zolang jij de pen van je eigen leven vasthoudt, schrijf jij de verhaallijnen.

Deze lifecoaching workshop is niet bedoeld om je te leren hoe je een boek of verhaal schrijft. Je hoeft dan ook geen ervaring te hebben en het doel is niet dat je een verhaal voor publicatie leert schrijven (daarvoor is SCHRIJF meer geschikt). OWN YOUR STORY is feitelijk lifecoaching door middel van krachtige schrijfoefeningen.

Voor wie?

Misschien heb je last van een ‘is dit nou alles?’- gevoel – op welk front in je leven dan ook. Het kan zijn dat je opeens worstelt met welke rol je in het leven hebt, omdat je kinderen bijvoorbeeld allemaal uitgevlogen zijn. Je staat op een kruispunt en denkt: hoe ben ik hier eigenlijk gekomen en welke kant nu? Je wilt weer graag ontdekken wie JIJ bent en wat JIJ wilt in dit leven.

Omdat dit een bijzonder traject is, is er slechts plaats voor zes deelnemers.

Ik ontvang je beide om 10.30 uur met koffie/thee en wat lekkers. Daarna gaan we aan de slag. Een lekkere vegetarische lunch is inbegrepen en na afloop een drankje met wat hapjes. De dag eindigt om 16.00 -16.30 uur. Je hoeft niets mee te nemen behalve een pen en mooi nieuw schrift (liefst A4, ik ben zelf dol op de collegeblokken van HEMA).

Kosten: 280,- euro

10.30 – 16.00 uur in Ulvenhout (adres krijg je na reservering van je plek).
Er is ruimte voor maximaal zes deelnemers, dus wees er snel bij!

Wil je meer weten hierover? Klik op deze link.

‘Door open te kunnen zijn over wat me is overkomen, in een veilige setting, heeft OWN YOUR STORY mij een stukje heling gegeven. Het was een super workshop en Marlies, je bent een prachtmens!’ –  S. N. , #ownyourstory schrijfworkshop

10 december 2022: Workshop SCHRIJF

Een workshop waarbij je aan de slag gaat met allerlei aspecten van het schrijven. Columns, perspectief, dialoog – na vandaag ben je een stuk wijzer! Deze workshop zit vol waart, en je hoeft geen schrijfervaring te hebben – ik garandeer je dat je binnen 15 minuten al een verrassend stuk hebt geschreven.

Zaterdag 10 december 2022: 12.30 uur – 17.00 uur

plaats: Ulvenhout

Nodig: opgeladen laptop en/of schrift

Kosten: 89,- euro p.p. , inbegrepen zit koffie/thee/lekkers en de stof die je digitaal opgestuurd krijgt.

Maximaal 6 deelnemers, minimaal 4


Deelnemen aan een workshop of cadeau doen aan iemand?

Mail dan naar eatstaywrite@gmail.com

%d bloggers liken dit: