Schrijfworkshops en schrijfretraites

SCHRIJFCURSUS KINDERBOEKEN SCHRIJVEN

Maak jij in 2023 eindelijk je droom waar? Ga jij dat kinderboek schrijven, maar kun je nog wat hulp gebruiken? Dan is deze zesweekse cursus je startpunt.

In zes lessen van 2 uur ga ik je de beginselen bijbrengen van het schrijven van kinderboeken. Je krijgt uitdagende, creatieve opdrachten om mee aan de slag te gaan. We gebruiken fragmenten uit allerlei kinderboeken ter inspiratie. Natuurlijk vertel ik je ook graag hoe ik tot mijn boeken kom.

Wat gaan we behandelen?

  • perspectief/ het creëren van een verhalenwereld
  • soorten kinderboeken/genres/leeftijden
  • dialogen/show don’t tell
  • thematiek/rode draad/problematiek
  • personages bouwen
  • je eigen tone of voice vinden
  • hoe werkt publiceren?

De cursus vindt plaats via zoom. Zo kan iedereen meedoen – of je nu in het puntje van Groningen woont, of bij het Drielandenpunt, op een schip over de wereld vaart of in het buitenland woont. Je hebt alleen een computer/laptop nodig met een goede internetverbinding. En uiteraard zin om aan deze inspirerende cursus te beginnen!

Na de cursus heb je voldoende basis om je eigen kinderverhaal te schrijven! Je krijgt ook feedback en we sparren met elkaar over wat een kinderboek tot een goed boek maakt. Je hebt overigens geen schrijfervaring nodig – je bent welkom om op ieder niveau in te stromen.

Data:

De cursus vindt plaats op dinsdagavonden, van 19.30 – 21.30 uur via Zoom. De eerste les is op 31 januari 2023. De overige data zijn: 7 februari, 14 februari, 28 februari, 7 maart, 14 maart 2023.

Qua huiswerk kost het je een uurtje per week.

Kosten:

Voor deze cursus betaal je 329,- euro.

Wil je je opgeven voor deze cursus? Mail dan naar eatstaywrite@gmail.com ovv SCHRIJFCURSUS 6W

‘I don’t write for children. I write. And somebody says, that’s for children.‘ Maurice Sendak -Where the wild things are.

Wat andere deelnemers zeggen:

De schrijfcursus die ik bij Marlies gevolgd heb was heel inspirerend. Ik ontdekte vaardigheden waarvan ik niet wist dat ik ze in mij had. Ik raad iedereen die iets met creatief schrijven wil gaan doen aan naar Marlies te gaan. Leerzaam, leuk, gezellig en heel professioneel georganiseerd‘ – Anja R., deelnemer aan SCHRIJF oktober 2020

Over Marlies Slegers

Marlies Slegers begon achttien jaar geleden aan haar eerste kinderboek, nadat ze zelf vier jaar lang workshops en masterclasses had gevolgd om voor volwassenen te schrijven bij Script+ en diverse schrijfwedstrijden had gewonnen. Haar eerste kinderboek werd gelijk een succes – een boek over diabetes bij kinderen, dat in alle ziekenhuizen van Nederland terecht kwam. Inmiddels heeft ze bijna 50 boeken geschreven, waaronder populaire series als I love Liv – Help, we hebben een dierentuin – en ook het ontroerende Briefjes Voor Pelle. Het boek Kasper, Sky en de Groene Beer verscheen in meer dan dertig talen. Slegers schrijft voor kinderen van 6 t/m 99 jaar.


%d bloggers liken dit: